80
COSMOTE Tips

Θέλεις Internet παντού; Η λύση είναι ένα Pocket WiFi

Θέλεις Internet παντού; Η λύση είναι ένα Pocket WiFi
Με ένα πακέτο mobile Internet και μια συσκευή pocket WiFi έχεις Internet ακόμα και στο αυτοκίνητο.

Σταθερό Internet έχεις στο σπίτι. Mobile Internet έχεις στο κινητό. Τι άλλο χρειάζεσαι; Εάν επιθυμείς να συνδέσεις περισσότερες φορητές συσκευές στο Internet εκτός σπιτιού τι κάνεις; Εάν θέλεις για παράδειγμα να «δώσεις» Internet σε ένα φίλο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το αυτοκίνητο, ή σε μια εκδρομή ή ακόμα και στο εξοχικό σου; Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και πλήθος άλλων που μπορούν να προκύψουν μια λύση pocket Wi-Fi είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Τι είναι όμως ένα pocket Wi-Fi και πώς λειτουργεί και κυρίως που θα το βρεις;

Ξεκινάμε από το τελευταίο. Το pocket Wi-Fi θα το βρεις στην COSMOTE. Σου προσφέρει σύνδεση στο Internet σε έως δέκα συσκευές ταυτόχρονα, ενώ μπορείς να επιλέξεις το πακέτο που σου ταιριάζει ανάλογα με τη χρήση που θα κάνεις. Διατίθεται με κάρτα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχεις δεσμεύσεις με συμβόλαια και πάγια και απλά φορτίζεις την κάρτα όταν χρειαστείς. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Τι είναι;

Το pocket Wi-Fi είναι μια μικρή συσκευή σε μέγεθος powerbank. Η συσκευή αυτή έχει τη δική της μπαταρία, που σημαίνει ότι θα πρέπει να την διατηρείς φορτισμένη συνεχώς. Δέχεται κάρτα SIM 4G και αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί ένα φορητό hot spot στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέσω Wi-Fi έως και 10 συσκευές.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και εφόσον το έχεις ενεργοποιήσει, η σύνδεση του smartphone ή/και του laptop σου πραγματοποιείται όπως και με το κανονικό ασύρματο router του σπιτιού σου: απλά βρίσκεις το ασύρματο δίκτυο από τη λίστα, το επιλέγεις, δίνεις τον κωδικό και συνδέεσαι κανονικά. Το πακέτο της COSMOTE σου προσφέρει ταχύτητα δεδομένων downlink έως 150Mbp και uplink έως 50Mbps. Έτσι, εσύ και οι φίλοι σου, μπορείτε να απολαμβάνετε το Internet όπου κι αν είστε.

Μέσα από το web interface της συσκευής μπορείς να ρυθμίσεις διάφορες παραμέτρους, όπως τον κωδικό και την ασφάλεια του Wi-Fi hot spot σου, να βλέπεις πόσες και ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες μαζί του ανά πάσα στιγμή, το επίπεδο της μπαταρίας του, να ενημερώνεσαι για τα data που έχουν καταναλωθεί και πόσο υπόλοιπο σου μένει στο πακέτο.

Διάλεξε τη συσκευή που σου ταιριάζει

Εκτός από τις απλές συσκευές όπως αυτή που θα βρεις στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και έχει τις λειτουργίες που περιγράψαμε πιο πάνω, υπάρχουν και άλλες πιο εξελιγμένες όπως αυτή. Η συγκεκριμένη διαθέτει τη δική της οθόνη πληροφοριών, μπορεί να χρησιμεύσει και ως powerbank, ενώ συνοδεύεται από ειδικό app για Android και iOS με την οποία μπορείς να τη διαχειριστής με μεγαλύτερη ευχρηστία.