80
COSMOTE Tips

Θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα χωρίς κόπο και κυρίως δωρεάν; Έχουμε τη λύση!

Θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα χωρίς κόπο και κυρίως δωρεάν; Έχουμε τη λύση!

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι συνυφασμένη με φροντιστήρια και παρακολούθηση μαθημάτων. Κι όμως η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να καταργήσει ακόμα και τις παλιές κλασσικές μεθόδους άνευ διδασκάλου. Ο δάσκαλος παραμένει βέβαια, μόνο που γίνεται ψηφιακός. Η μεγαλύτερη online πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών ονομάζεται Duolingo. Πρόκειται για μια cloud υπηρεσία και app που σε βοηθά να μάθεις μια καινούρια ξένη γλώσσα χωρίς κόπο, αλλά με έξυπνο τρόπο! Ταυτόχρονα το Duaolingo είναι η πλέον… downloaded εκπαιδευτική εφαρμογή στον κόσμο, τόσο για Android όσο και για iOS συσκευές.

Έχει αναγνωριστεί ως η “iPhone App of the Year” για το 2013 από την Apple, καθώς επίσης και η “Best of the Best” του Google Play για τα έτη 2013 και 2014. Η Duolingo έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες, είναι βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, ενώ διαθέτει και αρκετά gaming στοιχεία που την καθιστούν διασκεδαστική για το χρήστη της. Το καλύτερο όλων είναι ότι διατίθεται εντελώς δωρεάν!

Θα χρειαστείς λογαριασμό και σύνδεση στο Internet είτε σταθερή για να αξιοποιήσεις την υπηρεσία μέσω browser, είτε κινητή για να αξιοποιήσεις το app. Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστείς το γρήγορο ευρυζωνικό δίκτυο σαν και αυτό της COSMOTE, ενώ στη δεύτερη μια ταχύτατη και αξιόπιστη σύνδεση 4G.

Λειτουργίες και πλεονεκτήματα

Η βασική ιδέα του Duolingo είναι απλή και διασκεδαστική: Κερδίζεις πόντους με σωστές απαντήσεις, αγωνίζεσαι ενάντια στο χρόνο και προχωράς ανεβαίνοντας επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα:

Διαβάζεις, ακούς, μαθαίνεις. Το κάθε μάθημα της εφαρμογής περιλαμβάνει μια ποικιλία από επιλογές ομιλίας, ακρόασης, μετάφρασης και ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Βαθμολογία μέσα στο μάθημα. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να μάθεις άμεσα ποιες ερωτήσεις είναι οι σωστές. Όταν δώσεις αποτυχημένη απάντηση σε κάποια, θα σου δείξει πώς μπορείς να βελτιωθείς.

Αυστηρή χρονομέτρηση. Το Duolingo θα σε κινητοποιήσει για να επιμείνεις, καταγράφοντας πόσες συνεχόμενες ημέρες έχεις ξοδέψει για να μάθεις τη γλώσσα.

Μάζεψε καρδιές. Οι καρδιές σού δείχνουν σε τι κατάσταση βρίσκεσαι. Κάθε φορά που απαντάς λάθος, χάνεις και κάποιες. Όταν εξαντληθούν, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή.

Τέλος, να τονίσουμε πως αυτή η δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης είναι πλέον διαθέσιμη και για τη σχολική αίθουσα. Ήδη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί τη χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν τα μαθήματά τους.