16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Επισκέψου όλο τον κόσμο

Επισκέψου όλο τον κόσμο
Το Google Earth VR είναι ο μοναδικός τρόπος να επισκεφτείς από την άνεση του σπιτιού σου κάθε άκρη της γης. Φόρα τα VR γυαλιά σου, κατέβασε το app και ξεκίνα τα εικονικά ταξίδια.

Ο κόσμος είναι η αυλή σου! Αυτή τη φράση θα σκέφτονταν να κάνουν πραγματικότητα οι μηχανικοί και οι προγραμματιστές της Google, όταν σχεδίαζαν το Google Earth VR. Το εκπληκτικό αυτό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για τα συστήματα HTC Vive και Oculus Rift και σε κάνει… Θεό! Λοιπόν, αν ήθελες πάντοτε να επισκεφθείς ξένα μέρη, μακρινές χώρες και άλλες ηπείρους, αλλά για τον ένα ή τον άλλο λόγο δε μπόρεσες… ε, τώρα μπορείς.

Το Google Earth το ξέρουμε και το χρησιμοποιούμε για να βρούμε διευθύνσεις, για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο, ακόμη και για να δούμε κάποια περιοχή από κοντά, με το street view. Από τη στιγμή, όμως, που οι servers της Google έχουν αποθηκευμένες άπειρες εικόνες και χιλιάδες terabytes δεδομένων, τα οποία προβάλλει το Google Earth και το Google Maps, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί αυτό να μη γίνεται και στα συστήματα εικονικής πραγματικότητας.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της Google και δημιούργησαν το Google Earth VR!

Θέλεις να δεις το Grand Canyon στην Αμερική; Μπορείς να το δεις είτε στατικά είτε πετώντας πάνω ή και μέσα στο μεγαλύτερο φαράγγι του πλανήτη. Μήπως θέλεις να επισκεφθείς την κορυφή του Έβερεστ; Να δεις την καλδέρα του ηφαιστείου της Σαντορίνης ή ακόμη και του Βεζούβιου, λες και είσαι εκεί; Να αιωρηθείς πάνω από τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης; Ακόμη και να επισκεφθείς τα πιο μακρινά και απομονωμένα νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό; Και μετά να πεταχτείς μέχρι την Ανταρκτική και να δεις τους απέραντους παγετώνες που την καλύπτουν;

Μην τρέξεις να βγάλεις εισιτήριο. Απλά βάλε το VR headset και κατέβασε το Google Earth VR.

Ακόμη και η περιγραφή είναι αρκετή για να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ έχει επιδράσει η σύγχρονη τεχνολογία την καθημερινότητά μας και πόσες δυνατότητες έχουμε σήμερα. Δες πώς λειτουργεί το Google Earth VR στο παρακάτω βίντεο: