80
COSMOTE Tips

Επισκέψου το μουσείο που πάντα ήθελες, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ

Επισκέψου το μουσείο που πάντα ήθελες, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ
Εικονική περιήγηση σε διάσημα μουσεία όλου του κόσμου με τη βοήθεια της Google.

Αυτό που έχει πετύχει η Google με το Google Arts & Culture είναι να δημιουργήσει ένα εικονικό μουσείο, το οποίο έχει το εξής μεγάλο πλεονέκτημα: Σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείς -έστω και εικονικά- διάφορα μέρη του κόσμου, χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ του σπιτιού σου και –κυρίως- χωρίς να ξοδέψεις χρήματα.

Για να αξιοποιήσεις όλα όσα αναφέρουμε παρακάτω και ειδικά τη δυνατότητα VR θα χρειαστείς ένα smartphone με οθόνη τουλάχιστον Full HD και φυσικά γρήγορο δίκτυο 4G. Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα ανακαλύψεις όλα τα τελευταία μοντέλα σε smartphones, tablets, και αξεσουάρ VR.

Τι προσφέρει;

Αν θέλουμε να κυριολεκτήσουμε, το Google Arts & Culture είναι μια εφαρμογή, τόσο για iOS όσο και για Android, η οποία περιέχει φωτογραφίες τέχνης από χιλιάδες καλλιτέχνες, ιστορικές φωτογραφίες και έγγραφα, καθώς επίσης και εικονικές περιηγήσεις σε σημαντικές τοποθεσίες από πολιτιστικής πλευράς σε όλο τον κόσμο. Για αρχή, μπορείς να κάνεις μια εικονική περιήγηση (χάρη στην τεχνολογία Street View της Google) στο Φρούριο Sheikhupura στο Πακιστάν, να διαβάσεις ένα άρθρο για την ιστορία της Βραζιλιάνικης μουσικής ή να τσεκάρεις την γκαλερί με τα έργα μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης.

google-artsculture2

Μάλιστα οι εφαρμογές είναι συμβατές με το Google Cardboard, το οικονομικό headset εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως εάν διαθέτεις τη συσκευή, θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσεις για να περιηγηθείς στο Ναό του Δία ή να θαυμάσεις τη σύγχρονη street art στους δρόμους της Ρώμης.

Το project περιέχει περισσότερους από 65.000 πίνακες, σχεδόν 8.000 φωτογραφίες, 19.000 πήλινα αντικείμενα, 7.000 γλυπτά, 202 αντικείμενα από μαόνι, καθώς και 4 από κιννάβαρι ανάμεσα σε αναρίθμητα άλλα.

Art Recognizer

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Google Arts & Culture είναι το Art Recognizer και ουσιαστικά κάνει αυτό που λέει. Χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone σου, προκειμένου να αναγνωρίσει την τέχνη και συγκεκριμένα μουσεία (προς το παρόν τα Dulwich Picture Gallery στο Λονδίνο, το Art Gallery of New South Wales στο Σίδνεϋ, και το National Gallery of Art στην Washington DC), παρέχοντας στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες.

Η Google δεσμεύεται πως θα φέρει τη λειτουργία αυτή σε ακόμα περισσότερα μουσεία όλου του πλανήτη, συν τω χρόνω, οπότε μείνε συντονισμένος για περισσότερα.

Εάν λοιπόν εσύ και η παρέα σου είστε από εκείνους που προτιμούν τις επισκέψεις σε μουσεία από το να κυνηγούν… Pokemon, το Google Arts & Culture θα αποδειχθεί η ιδανική ψυχαγωγία!