8
Ψυχαγωγία

Επεξεργασία εικόνας χωρίς εφαρμογή

Επεξεργασία εικόνας χωρίς εφαρμογή
Το Pizap είναι από τα καλύτερα web apps επεξεργασίας εικόνας. Δοκίμασέ το για διορθώσεις στα γρήγορα τις φωτογραφίες σου χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή στον υπολογιστή σου.

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε μπει στη διαδικασία να επεξεργαστούμε εικόνες και φωτογραφίες, είτε για να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες, είτε για να «πειράξουμε» τα χρώματα και τη φωτεινότητα, είτε για να την κροπάρουμε στις σωστές διαστάσεις για Facebook, Twitter κ.λπ. Η διαδικασία αυτή συνήθως απαιτεί κάποιο ικανό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, το οποίο πρέπει να αγοράσεις ή να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου. Για σένα όμως που δεν θες να ψάχνεις και να κάνεις install τίποτα, υπάρχει το piZap, το οποίο αποτελεί μια από τις καλύτερες εξειδικευμένες cloud apps.

Το piZap είναι ένα on-line εργαλείο επεξεργασίας εικόνας που απευθύνεται στον μέσο χρήστη, ο οποίος δεν θέλει να αγοράσει, ούτε να μπει στον κόπο να μάθει ένα «βαρύ» επαγγελματικό πρόγραμμα. Κυρίως όμως στοχεύει τους χρήστες που δεν θέλουν να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους κάτι τέτοιο.

Τι δυνατότητες σου προσφέρει;

Το piZap έχει πολλές δυνατότητες. Καταρχάς διαθέτει πολλές βασικές ρυθμίσεις σε επίπεδο επεξεργασίας εικόνας, όπως φωτεινότητα, αντίθεση, θερμοκρασία λευκού, κορεσμό χρωμάτων, ισορροπία RGB, hue, αλλά και ρυθμίσεις soften και noise! Εκτός αυτών, υπάρχουν και εργαλεία κοψίματος (crop) και περιστροφής.

Επιπλέον, το piZap διαθέτει και μια σειρά από φωτογραφικά φίλτρα, αυτόματο φίλτρο διόρθωσης φωτογραφίας, φίλτρα χρωμάτων (ασπρόμαυρο, σέπια, polaroid κ.α.), υφές, εφέ φωτισμού και χρωμάτων, και πολλά ακόμη, για να δώσεις στη φωτογραφία σου την αίσθηση που επιθυμείς.

Σου παρέχει επίσης, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο με το οποίο μπορείς να «ξεγυρίσεις» μια δεύτερη φωτογραφία και να προσθέσεις όποιο αντικείμενο από αυτήν θες στην αρχική. Μάλιστα στα αντικείμενα που προσθέτεις, μπορείς να εφαρμόσεις όποιες ρυθμίσεις ή φίλτρα θες, ανεξαρτήτως της βασικής εικόνας.

Εκτός αυτών, το piZap διαθέτει και λειτουργίες πρόσθεσης κειμένου και άλλων αντικειμένων, όπως περιγράμματα, smileys, καρδούλες, αστεράκια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου! Και, προφανώς, σου επιτρέπει να ζωγραφίσεις πάνω στην εικόνα.

Παράλληλα διαθέτει έτοιμες λειτουργίες για δημιουργία memes, όπου σου επιτρέπει να προσθέσεις το δικό σου κείμενο, ενώ αν επιλέξεις πως θες να δημιουργήσεις εξώφυλλο για το Facebook ή το Twitter, προσαρμόζει τις διαστάσεις της εικόνας που θα φορτώσεις, αυτόματα, διατηρώντας το πλαίσιο σταθερό, με τις σωστές διαστάσεις και αναλογίες, ώστε να βλέπεις απ’ ευθείας πως θα φαίνεται η εικόνα στη σελίδα του Facebook ή του Twitter.

Ανέβασε τη δική σου εικόνα από το δίσκο ή το cloud

Εκτός από τις φωτογραφίες που έχεις αποθηκευμένες τοπικά στο δίσκο, μπορείς να ανεβάσεις αρχεία και από το Facebook, το Google Photos, το Google Drive, το Dropbox, αλλά και μέσω Google search, ενώ διαθέτει και συλλογή από δωρεάν φωτογραφίες stock που μπορείς να χρησιμοποιήσεις!

Όταν τελειώσεις με την επεξεργασία της εικόνας σου, μπορείς να την αποθηκεύσεις στο δίσκο σου, ή να την ανεβάσεις απευθείας σε όποιο site θες: Facebook, Dropbox, Tumblr, Twitter, Google Drive, Pinterest, να τη στείλεις με e-mail ή να την αποθηκεύσεις στο χώρο που σου δίνει το ίδιο το piZap στο δικό του cloud.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν σου είναι αρκετά μπορείς να πληρώσεις ένα μικρό ποσό και να «ξεκλειδώσεις» ακόμη περισσότερα φίλτρα και εφέ, δυνατότητα αποθήκευσης σε καλύτερη ποιότητα και πιο προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας.