8
Ψυχαγωγία

Επαγγελματικά πορτρέτα στο Instagram

Επαγγελματικά πορτρέτα στο Instagram
Η νέα λειτουργία του Instagram κάνει τις φωτογραφίες σου πιο επαγγελματικές. Δες πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Αν είσαι λάτρης της mobile φωτογραφίας, δεν μπορεί να μην έχεις παρατηρήσει ότι το πιο διαδεδομένο trend των δύο τελευταίων ετών στα smartphone, δεν είναι άλλο από τις διπλές κάμερες. Κάθε σύγχρονο smartphone για να μπορεί να αντικαταστήσει τη φωτογραφική σου μηχανή, πρέπει να διαθέτει δύο πίσω κάμερες και αυτό γιατί η προσθήκη του δεύτερου αισθητήρα δίνει, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα ρεαλιστικής προσομοίωσης του εφέ της αποεστίασης του background μιας φωτογραφίας – γνωστό και ως bokeh – που προσφέρουν οι καλές DSLR και mirrorless φωτογραφικές.

Δεν έχεις ακόμα κινητό με διπλή κάμερα; Μην ανησυχείς αφού η δημοφιλής εφαρμογή Instagram φρόντισε για σένα και πρόσθεσε στο update του Απριλίου τη νέα λειτουργία Focus, ώστε οι φωτογραφίες σου να δείχνουν εντυπωσιακές και επαγγελματικές.

Πως λειτουργεί;

Το Instagram ξεκίνησε τη νέα αυτή λειτουργία μιας bokeh κάμερας ως μέρος του UI της φωτογραφικής μηχανής στα Stories. Η νέα λειτουργία Focus εμφανίζεται δίπλα στη λειτουργία SuperZoom, κάτω από το πλήκτρο Record. Για να αποκτήσεις πρόσβαση, κατευθύνσου στις Ιστορίες και σύρε προς τα αριστερά δύο φορές. Εάν η κάμερα βλέπει το πρόσωπό σου, θα ξεθωριάσει το φόντο για να δημιουργήσει το ζητούμενο εφέ «Portrait Mode».

Το bokeh effect δημιουργείται με τη βοήθεια τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει τα πρόσωπα στη φωτογραφία. Το ευχάριστο είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο στις λήψεις που γίνονται με την πίσω κάμερα, αλλά λειτουργεί κανονικά και για τις selfies, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και στα βίντεο. Μετά τη λήψη και την εφαρμογή του Focus, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει κανονικά τα φίλτρα και τα stickers που επιθυμεί.

Σε ποιους απευθύνεται;

H λειτουργία Focus είναι διαθέσιμη για τους χρήστες της εφαρμογής που έχουν κατεβάσει την έκδοση 39 (ή νεότερη) και που διαθέτουν iPhone SE, 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+ ή X -σε ότι αφορά το iOS- και σε επιλεγμένες συσκευές Android. Επιπλέον, η αναβάθμιση για τις iOS συσκευές περιλαμβάνει τη λειτουργία @mention sticker, με την οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει tag τους φίλους του στις φωτογραφίες του χρησιμοποιώντας @ stickers πάνω στο αρχείο.