8
Ψυχαγωγία

Δώσε κίνηση στις στατικές εικόνες

Δώσε κίνηση στις στατικές εικόνες
Η νέα μόδα στο Instagram και Facebook είναι εικόνες που όμως έχουν ένα στοιχείο κίνησης (για παράδειγμα στάλες βροχής, χιόνι ή φώτα που αναβοσβήνουν). Είναι εύκολο να φτιάξεις κι εσύ τις δικές σου με τα apps που παρουσιάζουμε.

Τα κινούμενα GIFs είναι εδώ και δεκαετίες τα στοιχεία που δίνουν «ζωή» σε απλές ιστοσελίδες αλλά, εσχάτως, και στα social media. Κι αυτό γιατί καλές οι στατικές φωτογραφίες, ένα GIF όμως μπορεί να μεταφέρει ένα συναίσθημα, μια αντίδραση, να δώσει χαρακτήρα και ζωή σε ένα post το οποίο θα μπορούσε ακόμη και να παρερμηνευθεί. Και είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να δημιουργήσει τις δικές του κινούμενες εικόνες. Τα εργαλεία υπάρχουν και είναι διαθέσιμα, ως apps, τόσο για Android όσο και για iPhones.

Pixaloop

Εδώ έχουμε ίσως το καλύτερο app. Διατίθεται για Android και iOS και είναι δωρεάν (αν και υπάρχουν και εκδόσεις Pro και με συνδρομή) και δεν βάζει watermark στην εικόνα σου. Σου επιτρέπει να παγώσεις τμήματα της εικόνας και να σκηνοθετήσεις την κίνηση. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως παράγει βίντεο και όχι GIF, αν και μπορείς να το μετατρέψεις με άλλα εργαλεία.

Werble

Πρόκειται για ένα app που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Pixaloop, αλλά κυρίως μέσω φίλτρων, τα οποία εφαρμόζεις πάνω στις εικόνες σου. Το πλεονέκτημα είναι πως σώζει και GIFs, οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα. Στα μείον συγκαταλέγεται το watermark, το οποίο αφαιρείται επί πληρωμή.

Giphy

Μάλλον θα γνωρίζεις το Giphy ως την υπηρεσία που σου επιτρέπει να κάνεις upload τα GIFs σου ή να βρεις έτοιμα. Υπάρχει και app, όμως, το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τα δικά σου, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες σου και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία για να κάνεις το animation. Διατίθεται για Android και iOS.

ImgPlay

Ακόμη ένα app το οποίο σου δίνει την επιλογή να ανεβάσεις βίντεο, φωτογραφίες ή σειρές φωτογραφιών για να πετύχεις το animation. Παράγει εικόνες έτοιμες για χρήση στο web, ενώ ο χειρισμός του είναι απλός. Δυστυχώς, βάζει και watermark αλλά και αυτό βγαίνει, με το αζημίωτο. Διατίθεται για Android και iOS.

Movepic

Εδώ έχουμε ίσως το καλύτερο app για animation· αν δεν έβαζε και το watermatk, θα ήταν απλά τέλειο. Τα φίλτρα που παρέχει είναι πολύ δυνατά και βοηθούν στο animation στατικών εικόνων. Επίσης σώζει το animation ως βίντεο, αντί για GIF, αλλά αυτό δεν πειράζει ιδιαίτερα.

Διατίθεται για Android και iOS.

Τώρα μπορείς κι εσύ να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με animations. Απλά δοκίμασε τα apps που σου προτείνουμε και δες τι μπορείς να δημιουργήσεις. Με απλό τρόπο, μπορείς να δώσεις στα posts σου μια άλλη διάσταση!