8
Ψυχαγωγία

Δύο λογαριασμοί στο Facebook ταυτόχρονα; Κι όμως γίνεται

Δύο λογαριασμοί στο Facebook ταυτόχρονα; Κι όμως γίνεται
Κανονικά το Facebook επιτρέπει μία σύνδεση τη φορά. Τι γίνεται όμως εάν θέλεις να χρησιμοποιείς δύο λογαριασμούς και μάλιστα ταυτόχρονα; Είναι εφικτό; Με αυτό το κόλπο είναι!

Πολλές φορές θα ήθελες να είχες τη δυνατότητα να ξεχωρίζεις τους λογαριασμούς σου σε διάφορες υπηρεσίες και social media από το smartphone, και να μπορείς να τους χρησιμοποιείς ταυτοχρόνως, αλλά με διακριτό τρόπο. Δυστυχώς, οι περισσότερες εξ αυτών δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, το Facebook σου επιτρέπει να είσαι συνδεδεμένος με έναν λογαριασμό τη φορά – και ίσως έχουν καλούς λόγους για να μην το επιτρέπουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι χρήστες δεν το θέλουν.

Λοιπόν, τώρα αυτό γίνεται! Επίτρεψέ μας να σου γνωρίσουμε ένα νέο app, το οποίο ονομάζεται Parallel Space και το οποίο σου επιτρέπει το… ανεπίτρεπτο! Δηλαδή να μπορείς να τρέχεις ταυτοχρόνως δύο ή και περισσότερα αντίγραφα του ίδιου app, με διαφορετικούς λογαριασμούς στην κάθε μία. Θέλεις δύο Facebook; Κανένα πρόβλημα! Θέλεις δύο Instagram; Δύο Messenger; Δύο WhatsApp; Τα έχεις!

Μπες στο… παράλληλο σύμπαν

Μόλις εγκαταστήσεις το Parallel Space από το Play Store και το τρέξεις, θα δεις μια άδεια οθόνη. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να πατήσεις στο κάτω μέρος στην επιλογή Add App για να προσθέσεις τα apps τα οποία θέλεις να χρησιμοποιείς με δεύτερο λογαριασμό. Στο παράθυρο που θα ανοίξει με όλα τα apps που υπάρχουν στο κινητό σου, απλά επιλέγεις αυτά που θες και πατάς το Add to Parallel Space στο κάτω μέρος.

Αυτό ήταν! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να πατήσεις το εικονίδιο του app που θέλεις, μέσα από το Parallel Space και αυτό θα ξεκινήσει σαν να μην το είχες χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά. Προφανώς θα πρέπει να ξαναβάλεις τα στοιχεία σου, username και password, για τον δεύτερο λογαριασμό, όπως θα έκανες ούτως ή άλλως. Μόλις το κάνεις, θα μπορείς να βλέπεις και τους δύο λογαριασμούς σου (ή και περισσότερους) ταυτοχρόνως.

Το ενδιαφέρον είναι πως η λειτουργικότητα αυτή είναι τόσο χρήσιμη που, ήδη, η OnePlus την έχει ενσωματώσει στα smartphones της με την ονομασία Parallel Apps, ενώ αναμένουμε και άλλους κατασκευαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Αν είσαι κι εσύ από τις… διχασμένες προσωπικότητες του Internet, η λειτουργία αυτή μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σε βοηθήσει, για παράδειγμα, να έχεις ταυτοχρόνως στο κινητό σου τον προσωπικό και τον επαγγελματικό σου λογαριασμό ανοικτούς!