7
Τεχνολογία

Δύο ίδιες εφαρμογές στο ίδιο κινητό; Πως γίνεται

Δύο ίδιες εφαρμογές στο ίδιο κινητό; Πως γίνεται
Εάν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια εφαρμογή με διαφορετικούς λογαριασμούς στο ίδιο κινητό, η απάντηση είναι ναι. Εάν χρειάζεσαι δύο… Facebook ταυτόχρονα συνέχισε το διάβασμα…

Όπως γνωρίζεις, τα smartphones απαιτούν τη είσοδο σε συγκεκριμένο λογαριασμό για να λειτουργήσουν σωστά. Έτσι, στο Android θα πρέπει να έχεις Google ID και στο iOS, Apple ID. Με το ID αυτό συγχρονίζονται τα δεδομένα από τον λογαριασμό σου, όπως επαφές, ημερολόγιο, ηλεκτρονική αλληλογραφία, ενώ μπορείς να εγκαθιστάς apps από τα αντίστοιχα stores. Ωστόσο, επειδή οι σύγχρονες εφαρμογές (κυρίως τα apps των κοινωνικών δικτύων, τα cloud storages, κ.ά.) απαιτούν κι αυτές να έχεις εισέρθει με τον ανάλογο λογαριασμό δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς, για παράδειγμα, να είσαι ταυτόχρονα on-line με τα δύο account σου στο Facebook. Γιατί να θες να έχεις δύο accounts στο Facebook, Twitter κ.λπ, είναι άλλο θέμα. Στο παρόν άρθρο, θα μας απασχολήσει πώς μπορείς να ξεπεράσεις αυτόν τον περιορισμό των mobile πλατφορμών, διότι σε περιβάλλον desktop, μπορείς να μπαίνεις σε διαφορετικά accounts ταυτόχρονα από διαφορετικούς browsers.

Πώς γίνεται

Το Parallel Space είναι ένα πολύ έξυπνο app το οποίο σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα δύο διαφορετικούς λογαριασμούς σε Facebook, Instagram, YouTube, κ.λπ. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί έναν εικονικό χώρο για κάθε app. Το app αυτό απομονώνεται από το περιβάλλον του και συμπεριφέρεται σαν να τρέχει αποκλειστικά σε μια ξεχωριστή μοναδική πλατφόρμα. Μια που αναφερθήκαμε σε «πλατφόρμα» να πούμε ότι το Parallel Space υποστηρίζει μόνο Android.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή: Κατεβάζεις το Parallel Space από εδώ, το ανοίγεις και στη συνέχεια επιλέγεις apps που επιθυμείς να «κλωνοποιήσεις» πατώντας το «+». Για να εκκινήσεις το app με διαφορετικό λογαριασμό το επιλέγεις μέσα από το περιβάλλον του Parallel Space και συνεχίζεις εισάγοντας τα νέα στοιχεία σου. Με αυτόν τον τρόπο έχεις δύο ίδια apps να τρέχουν ταυτόχρονα με διαφορετικούς λογαριασμούς. Το app που τρέχει εντός του Parallel Space είναι όπως προαναφέραμε, απομονωμένο από αυτό που τρέχει κανονικά στο Android και οι ρυθμίσεις που κάνεις στο ένα δεν επηρεάζουν το άλλο. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο ίδιων apps γίνεται με τον ίδιο τρόπο που εναλλάσσεις εφαρμογές στο Android. Η λειτουργία αυτή θυμίζει κάτι από virtualization σε περιβάλλον desktop και όντως κάπως έτσι λειτουργεί το Parallel Space.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Parallel Space δεν εγκαθιστά ξανά τα apps που επιλέγεις, απλά «τρέχει» μια δεύτερη έκδοση του ίδιου app που είναι ήδη εγκατεστημένο στο κινητό σε ένα απομονωμένο περιβάλλον.

Το Parallel Space είναι δωρεάν, υποστηρίζει μόνο δύο εκδόσεις του ίδιου app και όχι περισσότερες, ενώ έχε υπόψη σου ότι κατά την εγκατάσταση θα σου ζητήσει να αποδεχθείς ένα σωρό δικαιώματα στο λειτουργικό σύστημα και τα δεδομένα σου για να συνεχίσεις.