7
Τεχνολογία

Γράψε στο… αόρατο πληκτρολόγιο

Γράψε στο… αόρατο πληκτρολόγιο
Επιστημονική φαντασία; Κι όμως υπάρχει. Με αυτό το έξυπνο gadget μπορείς να πληκτρολογείς σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς πληκτρολόγιο.

Από την εισαγωγή, ίσως νομίσεις πως εννοούμε κάτι άλλο. Λοιπόν όχι, δεν εννοούμε κάποιο από αυτά τα πληκτρολόγια-laser που κυκλοφορούν εδώ και μια δεκαετία και τα οποία κάποτε φαίνονταν εντελώς εξωγήινα, αλλά πλέον είναι κοινότυπα – για να μην αναφέρουμε το πόσο δύσχρηστα τελικά αποδείχθηκαν. Αυτό που εννοούμε είναι μια εφεύρεση, η οποία φιλοδοξεί να καταργήσει εντελώς το πληκτρολόγιο ως συσκευή, ως διάταξη, ακόμη και να ξεφορτωθεί το ίδιο το γραφείο ως επιφάνεια στήριξης του σετ πληκτρολόγιο – ποντίκι.

Μιλάμε για το Tap Strap!

Τι είναι αυτό; Ρίξε μια ματιά στις εικόνες και θα καταλάβεις για πόσο ριζοσπαστική συσκευή μιλάμε. Ναι, αυτό είναι όλο. Ένα… κατασκεύασμα το οποίο μοιάζει με μια σειρά συνδεδεμένα δαχτυλίδια, το οποίο φοράς στο χέρι σου και το οποίο σου δίνει υπερδυνάμεις, τουλάχιστον όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συσκευές. Θέλεις να γράψεις στον υπολογιστή σου; Θες να τον ελέγξεις μέσω του βέλους του ποντικιού; Μήπως θέλεις να κάνεις το ίδιο με το iPad; Τη smart TV σου; Κανένα πρόβλημα!

Λοιπόν, αν είδες το βίντεο, θα κατάλαβες για τι πράγμα μιλάμε. Αν πίστευες πως οι οθόνες αφής ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη στον κόσμο της πληροφορικής από την έλευση του ποντικιού, το Tap Strap είναι η εφεύρεση που μπορεί να αλλάξει ξανά τα δεδομένα στο πως χειριζόμαστε έναν υπολογιστή. Απλά και μόνο το γεγονός πως είναι μια συσκευή η οποία, ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί να μεταλλαχθεί από πληκτρολόγιο σε ποντίκι, σε touchpad, σε σύστημα χειρονομιών, σε ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο χώρο της πληροφορικής.

Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Πληκτρολόγια έχουμε εδώ και δεκαετίες, τα ξέρουμε, έχουμε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε και το ίδιο ισχύει και με το ποντίκι και το touchpad. Το Tap Strap μας ζητά να ξαναμάθουμε από την αρχή ένα νέο τρόπο χειρισμού και πληκτρολόγησης.

Θα πιάσει; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Γιατί όχι, όμως;