14
Πολίτης του Σήμερα

Γίνε YouTuber με ελάχιστα χρήματα

Γίνε YouTuber με ελάχιστα χρήματα
Το να γίνεις ένας επιτυχημένος/η YouTuber δεν σημαίνει να έχεις μια ολόκληρη ομάδα, σκηνοθέτες και πανάκριβο εξοπλισμό. Αν έχεις μια καλή ιδέα, μπορείς να ξεκινήσεις με ελάχιστα χρήματα και βασικό εξοπλισμό.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την εξάπλωση του YouTube και των καναλιών του σε όλο και περισσότερους τομείς. Δεν είναι μόνο στο εξωτερικό ή μόνο σε χιουμοριστικά βίντεο, όπως είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Κανάλια ειδικού ενδιαφέροντος ξεπετάγονται στο YouTube επί καθημερινής βάσεως, από εντελώς ερασιτεχνικά μέχρι και επαγγελματικού επιπέδου που δεν θα είχαν να ζηλέψουν τίποτε από παραγωγές τηλεοπτικών καναλιών.

Θεωρείς πως έχεις κι εσύ κάτι να πεις; Είσαι εξπέρ σε κάποιο θέμα; Ή απλά πιστεύεις πως θα μπορούσες κι εσύ να κάτσεις και να μιλήσεις για κάτι και να τραβήξεις το ενδιαφέρον του κοινού, ελληνόφωνου ή ακόμη και αγγλόφωνου; Όποια κι αν είναι η απάντηση, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου στούντιο με ελάχιστα χρήματα.

Για να δεις τι πρέπει να κάνεις, αρκεί να δεις το βίντεο του βιντεογράφου Kellan Reck, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει στη διαδικασία, βήμα προς βήμα.

Ο Kellan έχει συμβουλές που ξεκινούν από τον ήχο, περνάνε από το φωτισμό, καλύπτουν τις ιδανικές ρυθμίσεις της κάμερας και φτάνουν μέχρι τα κόλπα για να κάνεις το πλάνο να δείχνει ενδιαφέρον αλλά χωρίς να αποσπά την προσοχή από το βασικό θέμα, το οποίο είσαι εσύ!

Θα δεις πως κατάφερε να μετατρέψει την απλή γωνία του δωματίου του, με την οθόνη του υπολογιστή και το φως της οροφής, σε κάτι που δείχνει πολύ πιο επαγγελματικό και εντυπωσιακό, απλά επενδύοντας σε μερικά πολύ φθηνά αξεσουάρ, όπως ένα εξωτερικό μικρόφωνο, ένα φωτιστικό-ομπρέλα, μερικά κομμάτια ηχομονωτικού και ένα διακοσμητικό φωτιστικό.

Προφανώς, αν θες να δώσεις περισσότερα χρήματα, μπορείς να το κάνεις και δεν υπάρχει όριο σε αυτό – αν θες να φτιάξεις στούντιο επιπέδου… CNN, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πάρεις. Αλλά μπορείς να κάνεις κάτι που να δείχνει πολύ αξιοπρεπές, με κόστος κάτω από 100 ευρώ.

Εννοείται ότι εάν θες να τραβάς εξωτερικά πλάνα μια καλή action camera είναι ό,τι πρέπει. Σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βρεις μεγάλη ποικιλία από κάμερες, αξεσουάρ, αλλά και drones, εάν σε ενδιαφέρουν τα πλάνα από αέρος.

Αυτό που θα προσέξεις βλέποντας το βίντεο είναι πως η πιο δραστική διαφορά δεν γίνεται μέσω κάποιου αξεσουάρ αλλά μέσω των ρυθμίσεων της κάμερας! Αυτό έχει και τη μεγαλύτερη σημασία. Μπορεί να μη θες να ξοδέψεις χρήματα για ειδικά μικρόφωνα (αν και πρέπει), φωτιστικά (μπορείς να εφεύρεις δικά σου) ή διακοσμητικά· δεκτό. Αλλά το θέμα των ρυθμίσεων είναι κάτι ασυγχώρητο, μιας και έχει τεράστια επίδραση στην εικόνα και δεν κοστίζει απολύτως τίποτε!