8
Ψυχαγωγία

Γίνε ο καλύτερος tik toker

Γίνε ο καλύτερος tik toker
Αξιοποίησε το εφέ Green Screen του Tik Tok και φτιάξε βίντεο που θα αφήσουν τους πάντες με στόμα ανοιχτό.

Η βιομηχανία του κινηματογράφου χρησιμοποιεί το green screen εδώ και δεκαετίες, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά από τα πρώτα χρόνια χρήσης του. Τι νόμιζες, ο Indiana Jones έτρεχε στ’ αλήθεια πάνω στο τραίνο, ή ο κλέφτης της Βαγδάτης πέταγε όντως πάνω από τις στέγες της Βαγδάτης πάνω στο μαγικό χαλί; Το εφέ του green screen επιτρέπει στους ειδικούς να τραβήξουν δύο ανεξάρτητα βίντεο και να βάλουν το ένα πάνω στο άλλο, αφαιρώντας αυτό το πολύ έντονο πράσινο χρώμα, δίνοντας την ψευδαίσθηση του ότι τα δύο βίντεο είναι ένα.

Προφανώς, με την πρόοδο της τεχνολογίας, το εφέ του green screen έχει μπει και στους υπολογιστές αλλά ακόμη και στα smartphones, και μάλιστα πλέον δεν χρειάζεται πράσινο πανί από πίσω. Η αλήθεια είναι πως, σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και καταστάσεις, ένα ειδικό πράσινο πανί όντως θα βοηθούσε πολύ, αλλά η τεχνολογία επιτρέπει την υπέρθεση (superimpose) ακόμη και χωρίς αυτό. Σε κάθε περίπτωση, επιτρέπει στο χρήστη να κρύψει το οτιδήποτε βρίσκεται από πίσω του, κάτι πολύ χρήσιμο ειδικά σε meetings και βιντεοκλήσεις, όπου ένα άτακτο δωμάτιο δεν θα έκανε καλή εντύπωση.

Τώρα, το εφέ αυτό μπαίνει και στο TikTok! Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο εφέ, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως ο χρήστης βρίσκεται σε άλλο χώρο και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την εικόνα. Μάλιστα, το φόντο μπορεί να αντικατασταθεί, όχι μόνο από φωτογραφία, αλλά ακόμη και από άλλο βίντεο, ενώ υπάρχουν και αρκετά εφέ.

Προφανώς, η πιο απλή περίπτωση είναι το να βάλεις για φόντο μια στατική εικόνα. Μπορείς, όμως, να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα, όπως το να βάλεις κάποιο sticker πάνω στην δική σου εικόνα, το οποίο θα σε ακολουθεί στο πλάνο, ή ακόμη και να κάνεις superimpose κάτι πάνω στα ρούχα σου, αλλάζοντας εντελώς την όψη σου. Οι λειτουργίες που έχει προσθέσει το TikTok στο app του είναι πραγματικά πολλές και το όριο είναι… η φαντασία σου (και οι λειτουργίες του TikTok). Θα το βρεις πατώντας το + για να φτιάξεις ένα νέο βίντεο, έπειτα Effects και Green Screen στο μενού που θα εμφανιστεί. Έπειτα διάλεξε ποιο εφέ από τα διαθέσιμα σου ταιριάζει. Παίξε μαζί του και σύντομα θα δεις πως δε θα μπορείς να το αποχωριστείς!