7
Τεχνολογία

Βαριέσαι να διαβάζεις τις ειδήσεις; Άκουσέ τες

Βαριέσαι να διαβάζεις τις ειδήσεις; Άκουσέ τες
Μάθε πώς να ρυθμίζεις τον έξυπνο βοηθό σου (και συγκεκριμένα τον Google Assistant) να σου διαβάζει τα νέα της ημέρας.

Είσαι πολυάσχολος; Δεν προλαβαίνεις ούτε να κάτσεις για 5 λεπτά και να διαβάσεις τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας; Ή μήπως απλά δεν είσαι οπτικός τύπος και προτιμάς να ακούς τις ειδήσεις προφορικά, αντί να τις διαβάζεις; Όποια και να είναι η περίπτωση, η Google έχει δουλέψει για ‘σένα ακόμη μια φορά.

Ο τρόπος είναι η νέα λειτουργία του Google Assistant, ο οποίος ήδη μπορεί και διαβάζει περιλήψεις ειδήσεων, αρκεί να επιλέξεις τις πηγές που προτιμάς. Το νέο σύστημα, όμως, πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Η Google ονομάζει τη νέα λειτουργία «Your News Update» και αυτό που κάνει είναι πως μαζεύει τις ιστορίες που κρίνει πως θα σε ενδιαφέρουν, από διάφορες πηγές παγκοσμίως – προφανώς λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τοποθεσία σου και τα ενδιαφέροντά σου. Το σύστημα θα συλλέξει ειδήσεις από τις πηγές που έχεις ήδη επιλέξει και προτιμάς, αλλά και από άλλες πηγές· έτσι μπορεί να ακούσεις μια είδηση από το Reuters, έπειτα τα τοπικά νέα από κάποιο Ελληνικό ειδησεογραφικό site, και μετά μια είδηση από τη διεθνή μουσική σκηνή από το Billboard.

Πως ενεργοποιείς τη νέα λειτουργία; Είναι απλό: ανοίγεις το Google Assistant και πηγαίνεις στο Settings. Κάτω από το tab You θα βρεις την επιλογή News. Πατώντας την θα βρεις την επιλογή Change your playlist format. Πάτα πάνω στο Your News Update και είσαι έτοιμος. Για να ακούσεις τα νέα με την καινούρια μορφή, απλά πες «Hey Google, play me the news».

Βέβαια, όπως όλα τα πράγματα, για την ώρα η λειτουργία είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Αγγλικά. Η Google όμως έχει δηλώσει πως θα επεκτείνει τη λειτουργία αυτή και σε άλλες χώρες και γλώσσες, παγκοσμίως, μέσα στο 2020, επομένως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι λίγη υπομονή!