80
COSMOTE Tips

Βάλε το παιδί σου στον κόσμο της ρομποτικής, με τα STEM

Βάλε το παιδί σου στον κόσμο της ρομποτικής, με τα STEM
Ποτέ πριν η έννοια του "μαθαίνω παίζοντας" δεν ήταν περισσότερο κυριολεκτική απ' ό,τι με τα παιχνίδια Stem.

Τα παιχνίδια STEM συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία 2 κόσμων: Της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας, ενώ αποτελούν μια κορυφαία επιλογή για το γονιό που θέλει να εισαγάγει το παιδί του στις βασικές έννοιες της επιστήμης.

Ποτέ πριν η έννοια του “μαθαίνω παίζοντας” δεν ήταν περισσότερο κυριολεκτική απ’ ό,τι με τα παιχνίδια Stem. Καταρχάς, να διευκρινίσουμε πως STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) χρησιμοποιείται για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. Στην ουσία, τα παιχνίδια Stem κάνουν πράξη τις αρχές αυτές, με διαισθητικά, δημιουργικά, ευφάνταστα και πρωτότυπα παιχνίδια, τα οποία διδάσκουν στο παιδί νέες δεξιότητες και -εξίσου σημαντικό- ταυτόχρονα τα διασκεδάζουν. Μερικά πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ρομπότ μπορείς να βρεις στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Τα παιχνίδια STEM καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες, η πιο δημοφιλής από τις οποίες εκείνη του Engineering, δηλαδή της Μηχανικής. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην εφεύρεση, στο σχεδιασμό και στην κατασκευή ή στο χτίσιμο, μέσω της επιστημονικής μεθόδου. Για όποιον ενδιαφέρεται για παιχνίδια που αναδεικνύουν το δημιουργικό ταλέντο του παιδιού, δεν χρειάζεται να ψάξουν αλλού. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα ρομπότ, οι κατασκευές, οι μηχανές κ.ο.κ.

Η κατηγορία της Επιστήμης είναι εξίσου δημοφιλής, με παιχνίδια υπό τη μορφή των εκπαιδευτικών πειραμάτων, των ανακαλύψεων, με στόχο να ενθαρρύνουν την περιέργεια του παιδιού για την επιστήμη και τη μεθοδολογία της.

Η Τεχνολογία είναι ένας ακόμα κλάδος, στον οποίο περιλαμβάνονται σύγχρονες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Τα παιχνίδια αυτά ενθαρρύνουν την κατασκευή, τη δημιουργία και την ανάπτυξη ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων, με τα διαθέσιμα κάθε φορά υλικά.

Τέλος, στην κατηγορία Μαθηματικά, το παιδί δεν χρειάζεται να χάνει το χρόνο του με βαρετή αριθμητική, καθώς τα διαθέσιμα παιχνίδια χρησιμοποιούν πρωτότυπους τρόπους, για να εισαγάγουν το παιδί στη λογική των Μαθηματικών, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στην πράξη.

Κλείνοντας να θυμίζουμε ότι η COSMOTE εδώ και 3 χρόνια στηρίζει τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνει η WRO Hellas.