80
COSMOTE Tips

Ασχολείσαι με τον αθλητισμό; Τώρα έχεις το δικό σου κοινωνικό δίκτυο

Ασχολείσαι με τον αθλητισμό; Τώρα έχεις το δικό σου κοινωνικό δίκτυο
Σου αρέσει ο αθλητισμός; Τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο; Βρες φίλους με κοινά ενδιαφέροντα, μοιράσου τις εμπειρίες σου και άντλησε κίνητρα από τις δικές τους σε ένα κοινωνικό δίκτυο ειδικά για ανθρώπους σαν κι εσένα.

Σχεδιασμένο από αθλητές για αθλητές. Το mobile app και το website του Strava συνδέει εκατομμύρια δρομείς και ποδηλάτες μέσω των σπορ που αγαπάνε.

Το Strava θέλει να γίνει πολλά περισσότερα από ένα απλό εργαλείο για την παρακολούθηση των διαδρομών και των ποδηλατικών σου εξορμήσεων. Μέρος της εμπειρίας οφείλεται και στο Feed, ένα μέρος στο οποίο μπορείς να μοιραστείς τις εμπειρίες σου και τα επιτεύγματά σου (αλλά και να παρακολουθήσεις εκείνα που έχουν καταγράψει άλλοι αθλητές). Και όλα αυτά, μπορούν γίνουν πολύ εύκολα, χάρη στο ταχύτατο δίκτυο 4G+ της COSMOTE.

Αυτό λοιπόν που ξεχωρίζει το Strava από τις λοιπές εφαρμογές είναι πως προσφέρει τα λεγόμενα athlete posts, τα οποία είναι στην ουσία πλήρους μεγέθους blog posts. Επί του παρόντος το feature αυτό διατίθεται αποκλειστικά σε 36 εγκεκριμένους αθλητές, αν και η εταιρεία υποστηρίζει πως το χαρακτηριστικό θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην υπόλοιπη κοινότητα μέσα στο καλοκαίρι.

Τα αθλητικά posts είναι δυνατόν να αφορούν σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως ημερολόγιο, καταγράφοντας την πρόοδο της προπόνησής σου πριν τη συμμετοχή σου στον ημι-μαραθώνιο. Εναλλακτικά, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να θέσεις ερωτήσεις στην κοινότητα (όπως και να προτείνεις), αλλά και να μοιραστείς προτάσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και το ασκησιολόγιο.

Επιπλέον, μπορείς να συμπεριλάβεις και φωτογραφίες, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την επεξήγηση της ορθής στάσης και εφαρμογής μιας άσκησης ή απλά για να μοιραστείς την εμπειρία της αναρρίχησης σε μια κορυφή βουνού.

Εντάξει, είμαστε σίγουροι πως έχεις ξανακούσει την ιδέα του fitness social network, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση του Strava δείχνει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε και είναι κάτι που αξίζει να το δοκιμάσεις. Σε τελική ανάλυση, είναι αυτή η αίσθηση κοινότητας που έχει ενθαρρύνει τόσο πολύ κόσμο να ξεκινήσει να αθλείται.