7
Τεχνολογία

Από το Android στο iPhone. Πώς γίνεται;

Από το Android στο iPhone. Πώς γίνεται;
Αλλάζεις πλατφόρμα; Έχεις Android και σκέφτεσαι iOS; Πώς θα μεταφέρεις αρχεία και ρυθμίσεις στο νέο σου κινητό;

Η αλλαγή πλατφόρμας δεν είναι κάτι συχνό στο χώρο των smartphones. Πολλοί το βλέπουν «οπαδικά» και δεν αλλάζουν «ομάδα» ό,τι κι αν γίνει και ορκίζονται στο όνομα του ενός ή του άλλου. Συνήθως όμως ο περισσότερος κόσμος «βολεύεται» με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί και θεωρεί ότι η αλλαγή πλατφόρμας απαιτεί από την αρχή εκμάθηση του τρόπου λειτουργίας του κινητού, των apps και γενικά μια δυσάρεστη κατάσταση στην οποία δεν θέλει να υποβληθεί. Αυτό δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια, αφού Google και Apple ακολουθούν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία κυρίως στο πόσο μπορεί κανείς να επέμβει στο λειτουργικό σύστημα, αλλά και στα διάφορα πρότυπα που ακολουθούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το NFC. Η μεν Google το χρησιμοποιεί για τα πάντα και η δε Apple αποκλειστικά και μόνο για το Apple Pay.

Όσοι χρήστες το ψάχνουν λίγο περισσότερο δεν πτοούνται και δεν διστάζουν να αλλάξουν πλατφόρμα. Το ερώτημα που παραμένει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πώς θα ρυθμίσεις το νέο σου κινητό. Που θα βρεις επαφές, αρχεία, ρυθμίσεις και φωτογραφίες; Και γενικά θα είναι απλή και ομαλή η μετάβαση ή θα το μετανιώσεις;

Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για την μεταστροφή από το Android στο iPhone και για να μετριάζει τις ανησυχίες όσων χρηστών σκέφτονται να κάνουν το μεγάλο βήμα, η Apple κυκλοφόρησε το εργαλείο Move to iOS.

Το συγκεκριμένο εργαλείο σε βοηθά να μεταφέρεις φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, επαφές και ημερολόγια από το Android στο νέο σου iPhone.

Βήμα προς βήμα

Η διαδικασία μεταφοράς είναι πολύ απλή. Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσεις το Move to iOS στο Android σου. Συνδέσου στο Wi-Fi δίκτυο του σπιτιού σου και βάλε τη συσκευή στον φορτιστή, μια και η διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει αρκετή ώρα. Κατόπιν, βάλε στον φορτιστή το iPhone, συνδέσου στο ίδιο δίκτυο. Πήγαινε στις ρυθμίσεις και κατόπιν στην ενότητα Εφαρμογές & Δεδομένα (Apps & Data). Εκεί θα πρέπει να επιλέξεις Move Data from Android. Πάτα το Συνέχεια και θα δεις έναν κωδικό να εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτόν τον κωδικό θα πρέπει να βάλεις στο app που κατέβασες στο παλιό σου κινητό. Επίλεξε τα στοιχεία που θέλεις να μεταφέρεις και πάτα Next για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εκτός από τις ρυθμίσεις και τα αρχεία, το Move to iOS σου δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις τα apps στη νέα σου συσκευή (προφανώς τις εκδόσεις τους για iOS).

Τι άλλο μπορείς να μεταφέρεις

Εάν πρόκειται για ρυθμίσεις εφαρμογών, όπως για παράδειγμα εφαρμογές streaming μουσικής, YouTube, cloud αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ, αρκεί να εγκαταστήσεις τα αντίστοιχα apps στο iPhone και να βάλεις τα στοιχεία σου για να βρεις τα πάντα όπως τα άφησες στο παλιό σου smartphone.