7
Τεχνολογία

Από ποιον είναι αυτό το e-mail;

Από ποιον είναι αυτό το e-mail;
Λαμβάνεις e-mail από αγνώστους; Δες το προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα απευθείας στο gmail σου με αυτό το πρόσθετο.

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε σε μια υπηρεσία και ένα extension για τον Google Chrome, για πολύ ειδικές αποστολές. Αν είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω θέσης, λαμβάνεις πολλά e-mails από πολλούς και διάφορους αγνώστους, το Discoverly προσφέρει μια λειτουργικότητα την οποία ίσως βρεις ανεκτίμητη.

Τι είναι το Discoverly;

Πρόκειται για μια υπηρεσία, η οποία υλοποιείται με τη μορφή πρόσθετου για τον Chrome,. Το extension αυτό «κουμπώνει» στη σελίδα του Gmail και προσθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα: Για κάθε e-mail που λαμβάνεις, τσεκάρει το πεδίο του αποστολέα και σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, LinkedIn) για να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες για αυτόν.

Στη συνέχεια θα προβάλει τους κοινούς φίλους από Facebook, κοινές συνδέσεις από το LinkedIn και tweets από το Twitter. Επίσης, μέσα από το LinkedIn θα αντλήσει πληροφορίες για το που εργάζεται και ποια θέση κατέχει, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με το συγκεκριμένο άτομο.

Το νόημα πίσω από το Discoverly είναι να πάρεις ένα υπόβαθρο για τον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνείς, έτσι ώστε να μπορέσεις να αξιολογήσεις τη σοβαρότητα του e-mail αλλά και να αποφασίσεις με πιο σφαιρική γνώση και καλύτερα κριτήρια αν θες να συνεχίσεις την αλληλογραφία με αυτόν.

Προφανώς, όλα αυτά έχουν σημασία όσον αφορά τα επαγγελματικά e-mails και πολύ λιγότερο αφορούν προσωπική χρήση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η γνώση είναι δύναμη!