8
Ψυχαγωγία

Ένας κόσμος… πανόραμα

Ένας κόσμος… πανόραμα
Δες εικόνες από όλο τον κόσμο σε ανάλυση gigapixel 360 μοιρών. Οι εικόνες που φιλοξενεί το 360cities είναι πραγματική απόλαυση και σε ταξιδεύουν σε εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη. Πραγματική απόλαυση!

Το www.360cities.net είναι ένα site που πρέπει να επισκεφτείς εάν σου αρέσουν τα ταξίδια, οι πόλεις και οι φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται όμως για ένα συνηθισμένο site με απλές φωτογραφίες σαν κι αυτές που μπορείς να βρεις παντού. Οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο 360Cities, είναι πανοραμικές σε ανάλυση gigapixel και μάλιστα, εκτός από εξωτερικές λήψεις, θα βρεις και εσωτερικά πλάνα από διάσημα κτήρια.

Αν και μπορείς να τις δεις από τον browser ή το κινητό σου, για να τις απολαύσεις πραγματικά θα χρειαστείς ένα VR headset.

Πλοήγηση

Οι εικόνες του 360Cities είναι πραγματικά εκπληκτικές αφού μπορείς να περιστραφείς προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, πάνω και κάτω, αλλά και να κάνεις zoom-in και out μέσα στην φωτογραφία, εστιάζοντας σε λεπτομέρειες που δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι.

Στην κεντρική σελίδα υπάρχει πάντα μια προτεινόμενη πόλη ή τοποθεσία, ενώ χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης ή το μενού στο πάνω μέρος, μπορείς να πλοηγηθείς σε άλλες πόλεις.

Είναι προτιμότερο να απολαύσεις τις πανοραμικές εικόνες πλήρη οθόνη πατώντας το Fullscreen επάνω δεξιά. Η πλοήγηση μέσα στην εκάστοτε φωτογραφία γίνεται με το ποντίκι: κρατάς πατημένο το αριστερό κουμπί και κινείσαι δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω, ενώ με τη ροδέλα κάνεις zoom.

Στην ενότητα Explore, αν πατήσεις το 360Cities World Map, θα μεταφερθείς σε έναν παγκόσμιο χάρτη, στον οποίο εμφανίζονται εικονίδια σε κάθε περιοχή στην οποία υπάρχει κάποια πανοραμική εικόνα. Αρκεί ένα κλικ για να μεταφερθείς σε εκείνο το σημείο.

Μια άλλη κατηγορία φωτογραφιών του 360Cities είναι οι λεγόμενες Gigapixels. Πρόκειται για πανοραμικές φωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης, όπου μπορείς να κάνεις zoom-in και να δεις μέσα στην εικόνα με τεράστια λεπτομέρεια. Αυτή τη στιγμή, το ρεκόρ λεπτομέρειας το έχει το Λονδίνο, η πανοραμική φωτογραφία του οποίου έχει ανάλυση 320 ολόκληρα Gigapixels.

Και στο κινητό

Το site διαθέτει ειδική εφαρμογή για iOS και Android, η οποία λειτουργεί σε συνδυασμό με το γυροσκόπιο των κινητών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πλοηγηθείς στη φωτογραφία που έχεις ανοίξει, απλά γυρνώντας τη συσκευή προς όλες τις κατευθύνσεις.