4
Υγεία & Fitness

Άλλο fit κι άλλο crossfit. Τώρα έχεις το κατάλληλο wearable

Άλλο fit κι άλλο crossfit. Τώρα έχεις το κατάλληλο wearable
Όσοι ασχολούνται με το crossfit, έχουν το δικό τους wearable το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν στα άκρα. Το Nexus υπερέχει από τα συμβατικά fitness trackers εστιάζοντας σε παραμέτρους ειδικά για ασκήσεις cross fit.

Αν δεν ξέρεις τι είναι το crossfit, συνοπτικά θα το χαρακτηρίσουμε ως μια μορφή συνολικής σωματικής ενδυνάμωσης και fitness, το οποίο έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Περιγράφεται τόσο ως φιλοσοφία άσκησης όσο και ως άθλημα· ενσωματώνει στοιχεία από πολλά άλλα αθλήματα και τρόπους γυμναστικής, όπως την ενόργανη, την άρση βαρών, την άσκηση υψηλής έντασης, τον στίβο, μεταξύ άλλων. Η εκγύμναση αποτελείται από μίξη αερόβιας άσκησης, καλλισθενικής γυμναστικής (γυμναστικής χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος) και βαρών.

Λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του crossfit, έχουν εμφανιστεί πολλά και διάφορα trends στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπάρχει. Το είδος του cross-fit, όμως, είχε κάνει το παραδοσιακό trend των fitness trackers να μην τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής. Μέχρι τώρα!

Το Nexus είναι ένα fitness tracker το οποίο έχει σχεδιαστεί για ακριβώς αυτό τον τρόπο εκγύμνασης. Έρχεται σε μορφή «μανικιού» το οποίο κρύβει μια μικρή συσκευή καταγραφής και επικοινωνίας. Μετρά τα μοτίβα κινήσεων, τις επαναλήψεις και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που έχουν σχέση με την απόδοση και το fitness σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ανοίξεις το app του Nexus πριν αρχίσεις τη γυμναστική και να διαλέξεις το πλάνο εκγύμνασης που σκοπεύεις να κάνεις. Μπορείς να εκτελέσεις κάποιο από τα έτοιμα προγράμματα, να διαλέξεις εκγύμναση AMRAP (As Many Reps As Possible) ή να πας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το Nexus μετρά και παρακολουθεί τις επαναλήψεις σου ώστε, μετά το τέλος της άσκησης, να μπορείς να ελέγξεις το χρόνο μεταξύ γύρων επαναλήψεων, το ρυθμό, το λόγο άσκησης προς ξεκούραση. Το Nexus διαθέτει ακόμη ένα mode, το οποίο υπολογίζει τη συνολική ένταση της άσκησης, και το οποίο μπορείς να δεις μέσα στο app.

Τα δεδομένα που παρέχει είναι, ίσως, υπερβολικά για τον αρχάριο ερασιτέχνη του crossfit, όμως οι πιο αποφασισμένοι crossfitters θα το βρουν υπερπολύτιμο! Και βέβαια, όλοι στο γυμναστήριο, βλέποντάς σε με το «μανίκι» της Nexus, θα καταλάβουν πως δεν είσαι εκεί για να παίξεις!