16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Άλλαξε χρώμα εκ του ασφαλούς

Άλλαξε χρώμα εκ του ασφαλούς
Θέλεις να βάψεις το σπίτι σου; Για να είσαι σίγουρος ότι τα χρώματα που θα επιλέξεις ταιριάζουν στο χώρο σου, αξιοποίησε το κινητό και μια έξυπνη εφαρμογή για να δεις live πως θα μοιάζουν οι τοίχοι του σπιτιού σου.

Το γνωστό home improvement ξεκίνησε και συνεχίζει και εξαρτάται κατά πολύ από τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες. Σκέψου που θα ήταν η κατάσταση στο μαστόρεμα εάν δεν υπήρχε το ηλεκτρικό τρυπάνι, το τριβείο ή η σέγα. Η ψηφιακή τεχνολογία, όμως, ακόμη δεν έχει κάνει δυναμική είσοδο σε αυτή την κατηγορία, αν και τώρα γίνονται τα πρώτα σοβαρά βήματα. Βέβαια, μην περιμένεις πως το νέο σου smartphone θα πιάσει το σφυρί και θα καρφώνει, ούτε θα… ψεκάζει μπογιά στους τοίχους.

Ήδη, όμως, μπορούν να σου δείξουν το πως θα δείχνουν οι τοίχοι σου, αφού τους βάψεις πριν τους βάψεις.

Η διακόσμηση είναι κάτι το οποίο συχνά δε μπορείς να το προβλέψεις χωρίς να το δεις με τα μάτια σου. Πολύ περισσότερο, δε, κάτι τόσο βασικό όπως το χρώμα των τοίχων. Μπορεί στα χαρτιά το χρώμα που διάλεξες να είναι ένα υπέροχο βυσσινί αλλά βάψεις το καθιστικό σου να δείχνει χάλια. Οπότε τι κάνεις;

Μα… παίρνεις το smartphone σου και κατεβάζεις το app ονόματι Paint My Place. Το Paint My Place είναι ένα app που διατίθεται τόσο για Android όσο και για iOS και η λειτουργία του είναι… να σου δείξει πως θα δείχνει ο οποιοσδήποτε χώρος του σπιτιού σου, με τους τοίχους βαμμένους με όποιο χρώμα θες εσύ!

Πως λειτουργεί;

Είναι τόσο απλό! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραβήξεις μια φωτογραφία του χώρου που θες να βάψεις – ή  ακόμη και να την ανεβάσεις στο app αν την έχεις έτοιμη – και να αφήσεις το Paint My Place να κάνει τα μαγικά του. Απλά θα χρειαστεί να του δείξεις ποια περιοχή θες να βάψεις και βέβαια (προφανώς) θα χρειαστεί να διαλέξεις και χρώμα.

Μετά την πρόγευση μπορείς να διορθώσεις τυχόν ατέλειες που ίσως να μην έπιασε το app αυτομάτως, και θα έχεις το αποτέλεσμα μπροστά στα μάτια σου! Και βέβαια, μπορείς να δοκιμάσεις όσα χρώματα θες!

Μάλιστα, το Paint My Place δεν έχει τυχαία χρώματα, αλλά πραγματικές χρωματικές αποχρώσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρωμάτων στον κόσμο, ώστε να έχεις μια ιδέα για το τι μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο.

Λοιπόν τι κάθεσαι; Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και… ξέρεις τι είναι ο Σεπτέμβριος έτσι; Ο μήνας του μαστορέματος!